Kehonhuolto

Kehonhuolto Siikajoki Raahe

Shindo

Shindo on japanilainen kehonhuoltomenetelmä, joka vahvistaa kehomieliyhteyttä ja rauhoittaa hermostoa. Menetelmän perustana on kuusi venytysliikettä, joihin yhdistetään hengitystekniikkaa sekä erilaisia kosketuksia venytettävään alueeseen. Ohjaaja voi myös tukea venyttelijää erilaisin tukiasennoin. Shindon kanssa yhdessä käytetään myös Jomon- kiertotaivutusmenetelmää. Usein kehonhuoltotunneilla yhdistetään liikkeitä ja lepoasentoja näistä kahdesta menetelmästä. JomonShindoa voi harrastaa ilman erityisiä välineitä, vaikkapa toimistossa kesken työpäivän. 

Ohjaan JomonShindon pienryhmiä sekä yksilöohjausta.

Ota yhteyttä, mikäli haluaisit tutustua lajiin.

 

Spiraalistabilaatio

Spiraalistabilaatio on tsekkiläisen lääkärin, Richard Smišekin kehittämä kehonhuolto- ja harjoitusmenetelmä. 

Metodi perustuu lihasketjujen harjoittamiseen, ryhdin parantamiseen ja kehon ydintuen vahvistamiseen. Sen päätavoitteita ovat mm. lihastasapainon palauttaminen ja kehon optimaalinen käyttö niin jokapäiväisessä kävelyssä ja liikkumisessa kuin erilaisissa urheilusuorituksissa. Spiral Stabilization -metodi perustuu tietoon eri lihasketjujen muodostamien anatomisten yhteyksien toiminnasta. Lihasketjut jaetaan spiraali- ja vertikaaliketjuihin, joita on tähän mennessä kartoitettu yli 50. Ketjujen välisen tasapainoisen toiminnan palauttaminen korostuu kaikissa harjoituksissa. Spiraali-lihasketjujen aktivoituminen ojentaa selkärankaa ja luo tilaa selkänikamien väliin, jolloin välilevyihin kohdistuva paine hellittää ja niiden aineenvaihdunta paranee. Spiraalistabilaatio on sopiva harjoittelumuoto myös raskauden aikana (selän kunto, ryhti) ja synnyttämiseen valmistautumisessa. Synnytyksen jälkeen metodin harjoitteilla voidaan kuntouttaa lantionpohjan lihaksia ja vatsalihasten erkaumaa, parantaa ryhtiä sekä palauttaa lihastasapainoa. 

Spiraalistabilaatio soveltuu erilaisten selkäkipujen ja -sairauksien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon, kuten akuutit ja pitkäaikaiset selkäkivut, skolioosi, välilevytyrä, spinaalistenoosi, spondylolisteesi. Selkäleikkausten pre- ja postoperatiiviseen hoitoon, selän toiminnallisuuden parantamiseen, nivelvaivojen pre- ja postoperatiiviseen hoitoon (olka-, lonkka-, polvi- ja nilkkanivelet). Kehonhallinnan ja tasapainon parantamiseen, kävelyn tekniikan ja koordinaation parantamiseen, raskaudenajan harjoitteluun sekä eri liikuntamuotojen aktiiviharrastajille, kilpaurheilijoille, urheiluvalmennukseen.

Lähde: www.spiraalistabilaatio.fi

 

Ohjaan Spiraalistabilaatiota pienryhmissä sekä yksilöohjauksena.

Ota yhteyttä mikäli haluat lisätietoja lajista. 

 

Hieronta-Siikajoki-kuvaaja Roi Huntila

Kehonhuollon hyötyjä

Voi auttaa selkäkipuihin

Kehonhuolto vahvistaa keskivartalon syviä lihaksia ja voi siten auttaa selkäkipuihin.

Rauhoittaa hermostoa

Kehonhuolto rauhoittaa hermostoa, hengitystekniikan ja rauhallisen liikkeen myötä.

Parantaa kehonhallintaa

Kehonhuolto parantaa ryhtiä ja kehon hahmotusta.

Oletko valmis rentoutumaan?

"Your body is precious. It is our vehicle for awakening. Treat it with care."

Buddha

Seuraa Somessa: