Hieronta

Hieronta Siikajoki 

Hieronta on perinteinen pehmytkudosten hoitomuoto. Hieronta vaikuttaa lihaksia rentouttavasti, lievittää kipua, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee monia vaivoja. Hieronnalla edistetään neste- ja verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä parannetaan kudosten joustavuutta. Hapen ja ravinteiden kulku lihaksiin paranee verenkierron lisääntymisen myötä. Hieronta auttaa myös parantamaan nivelten liikkuvuutta.

Hieronta vapauttaa endorfiineja ja tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa, se voi lievittää stressiä ja ahdistusta sekä parantaa unen laatua. Hieronta auttaa myös koordinaatiossa ja kehon hahmottamisessa. Rentouttavan hieronnan aikana lepohermosto pääsee aktivoitumaan ja hoito on kokonaisvaltainen.

Hieronnan aikana voidaan keskustella tai voit toivoa täysin hiljaista hoitoa.
Hierontaan voidaan yhdistää syvälämpöä tuottava ultraäänikäsittely. Tällä käsittelyllä voidaan avata lihaksia syvemmältä ilman paineen käyttöä ja välttää kivun tuottaminen erityisen kipeiden lihasten kohdalla. Ultraäänellä voidaan myös edistää vammojen paranemista ja nopeampaa toipumista. Ultraäänen käytölle on joitakin vasta-aiheita, kysythän näistä lisää, mikäli sinulla on lääkityksiä tai implantteja kehossasi. Ultraäänihoito kestää kerrallaan 5-15min.

Ensikäynnillä täytetään kortti, johon tulee henkilötietoja, lääkitys, leikkaukset, sairaudet ja mahdolliset muut huomiot. Nämä sen vuoksi, että jotkin lääkitykset voivat vaikuttaa hieronnassa käytettäviin tekniikoihin tai voivat vaatia lisäselvityksen esimerkiksi lääkäriltä. 

Käyntien lopuksi voin antaa kotiohjeita itsehoitoon ja ylläpitoon.

Tulethan terveenä.

Hieronta-Siikajoki-kuvaaja Roi Huntila

Hieronnan hyötyjä

Hieronta rentouttaa

Hieronta vaikuttaa lihaksia rentouttavasti, lievittää kipua, vähentää stressiä ja ennaltaehkäisee monia vaivoja.

Parantaa verenkiertoa

Hieronnalla edistetään neste- ja verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä parannetaan kudosten joustavuutta.

Lievittää stressiä

Hieronta vapauttaa endorfiineja ja tasapainottaa autonomisen hermoston toimintaa, se voi lievittää stressiä ja ahdistusta sekä parantaa unen laatua.

Purentalihaskäsittely

Purentalihaskäsittelyn ensikäynnillä kartoitetaan ongelman syitä ja arjen toimintoja hermoston näkökulmasta. Käsitellään haastattelun tuloksista riippuen pakara-aluetta, palleaa, selkää, rintakehää, niskaa ja kaulaa sekä kasvojen ja pään alueen lihaksia. Tehdään toiminnallisia lihasten avauksia, tarvittaessa käsitellään purentalihaksia suun sisältä sekä opetellaan havainnoimaan omaa toimintaa. Saat kotiohjeita itsehoitoon ja syiden kartoitukseen sekä hermoston rauhoittamiseen.

Purentalihaskäsittely kestää 45min.

Hieronta-Siikajoki-kuvaaja Roi Huntila

Oireita purentalihasten kireydestä tai toimintahäiriöistä:

  • Päänsärky, tinnitus, korvien oireet, huimaus.¨
  • Toistuvat kivut niska-hartiaseudussa ja kasvojen alueella.
  • Toistuvat päänsäryt, joskus jopa migreenityyppisenä.
  • Hampaiden, leukanivelen ja purentalihasten arkuus.
  • Hampaiden narskuttelu ja staattinen pureminen.
  • Toistuva poskeen tai kieleen pureminen.
  • Leukanivelen naksuminen, rahina tai lonksahtelu.
  • Suun avaamisen vaikeus tai leukanivelen lukkiutuminen.
  • Palan tunne kurkussa, nielemisen vaikeus, äänen väsyminen, kurkun käheys, äänen katkonaisuus ja heikkous, nielun limaisuus.

Oletko valmis rentoutumaan?

"Your body is precious. It is our vehicle for awakening. Treat it with care."

Buddha

Seuraa Somessa: